Rondhout, Rond en halfrond gekalibreerd hout

Huet bois is groothandel en producent van rond hout

We produceren een breed assortiment van omheiningspalen en steunpalen in hout.

Als bosbouwers sinds 70 jaar hechten wij heel veel belang in het valoriseren van ons Belgisch en voornamelijk, Waals Hout. We zijn gecertifieerd Bois Lokaal en PEFC (Programme for the endorsement of Forest certification) met andere woorden duurzaam en milieuvriendelijk bosbeheer.

Onze exploitatie staat ons toe alles te controleren van begin tot levering, dit ook omdat alle fases van de productie in eigen handen blijft en ons personeel onze waarden als goede huisvader respecteert en ook toepast.

We doen eveneens beroep, in onderaaneming, voor de uitsleping te paard op historische wijze. 

Het hout wordt desdaags gedebiteerd op vier lijnen en twee productie sites.

Het rondhout wordt ontschorst of gekalibreerd in functie van de afwerkingsgraad en/of naar wens van onze klanten.

Huet Bois geeft de voorkeur aan, het drogen van het hout op natuurlijke wijze dit voornamelijk uit ecologisch standpunt en milieu verantwoorde politiek.

Indien de tijd of de weersomstandigheden ons de natuurlijke droogcyclus  niet toelaten dan, drogen we het hout op industriële wijze op onze site te Manhay dusdanig dat we een vochtigheidsgraad behalen van 30% en 35%, gelijkaardig aan een kwalitatieve impregnatie.

Al onze palen zijn systematisch gecontroleerd op hun vochtigheidsgraad voor en na  ze geïmpregneerd zijn.

Deze controles staan ons toe de optimale penetratie en duurzaamheid van de palen te verzekeren. 

Het impregneren van ons hout in autoclave klasse IV gebeurd onder druk (geïnjecteerd) dit tot in de kern van de palen, Créosote daarentegen is een verwarmde procedure in tegenstelling tot de zoutoplossingen.

Beide behandelingen gebeuren volgens de strikte ecologische en milieuvriendelijke water en grond normen.

De gebruikte producten zijn enorm geëvolueerd en hebben vandaag  een minimale ecologische impact op het milieu, het zout heeft bevat geen Chroom en Arsenicum meer.

De behandeling van Autoclave wordt meestal gebruikt voor ons tuinhout en deze behandeling staat garant voor een lange levensduur, ook doordat dit onder druk geïnjecteerd wordt tot aan de kern.

Huet Bois is groothandelaar van rondhout. Onze productie bestaat grotendeels uit  harshoudende houtsoorten, onder andere, Epicea, omdat deze de beste mechanische en rechtlijnige eigenschappen bevat.

We bewerken eveneens rode houtsoorten waaronder (Douglas, lork, den en spar) voornamelijk voor zijn natuurlijke en duurzame eigenschappen.

Omdat we milieuvriendelijk, ecologisch en respectvol met de natuur omgaan, geven we de voorkeur bij het aankopen van onze bospercelen aan, proximiteit, dit wil zeggen dat onze bossen zich in de nabijheid bevinden van onze productielijnen.

Huet Bois is de garantie op kwaliteit en service, met het oog op een korte afhandeling van elke bestelling.

Als bijkomend gamma commercialiseren wij palen in acacia hout, voornamelijk voor zijn duurzaamheid en vooral omdat acacia niet behandeld hoeft te worden.

Onze palen worden gebruikt bij de verschillende bebakeningen van werven ook als boomsteunpalen in de fruitteelt, bij het planten van appelbomen, kerselaars en andere fruitsoort bomen, wijnbouw, hopstaken en als schuttingshout tegen hagelslag.

Een ander onderdeel van ons palen gamma is gebruikt bij het planten van kleine boompjes in openbare plaatsen, langs de wegen op industrie terreinen, parkings, speeltuinen en groene zones als visueel en decoratieve verfraaiing.

Jonge bomen hebben noodzaak aan steunpalen zodat ze recht kunnen groeien.

Vandaar dat de voorkeur van hout de gepaste combinatie is.

Onze klanten zijn grotendeels plaatsers van geïmpregneerd hout voor :

paardenomheiningen

boomkwekerijen

paysagistes

tuin en park ondernemingen

administrative diensten (park en omgevingswerken, plantages, enz.)   

De witte geschilde of ontschorste palen zijn uitgepunt en gekroond, dit om de plaatsing te vergemakkelijken en een betere weerstand te beiden aan de steunpaal.

Wat van dit edele constructie materiaal een uitzonderlijk prijs/kwaliteit garantie maakt. De gekalibreerde palen beantwoorden aan de esthetische waarden en is de ultieme combinatie met de halfronde dwarsbalken bestemd voor de paardenomheiningen.

U kan en mag ons vertrouwen,  we zijn gespecialiseerd en professioneel uitgerust om u de beste kwaliteit te leveren in, het verzagen, ontschorsen, kalibreren en behandelen van rondhout.

Door ons dagelijks contact in diverse sectoren, zijn we in staat en kunnen wij u begeleiden naar het product dat het best bij uw activiteit past. De klant staat altijd centraal en uw absolute tevredenheid is voor ons een prioriteit, vandaar dat de kwaliteit van onze producten een must zijn. 

Onze productie capaciteit is bedraagt vandaag 400m3/dag, dit laat ons toe, heel reactief te kunnen werken en korte termijnen te kunnen aanbieden.

We houden van de natuur, bossen we houden van hout, dit edele materiaal heeft heel veel voordelen tegenover metaal of beton, ten eerste veel duurder en ten tweede bieden deze twee alternatieven minder weerstand aan winderige omstandigheden.

De houten palen hebben een elasticiteit en weerstand dat metaal of beton niet hebben

Rond en halfrond gekalibreerd hout - paardenweiden en wooden omheiningen

Voor particulieren: Voor elke hoeveelheid van minder dan 250 eenheden, worden de prijzen van de standaardafmetingen hieronder weergegeven. We verkopen enkel per hoeveelheid van meer dan 50 eenheden. Elke bestelling dient te gebeuren via onze webshop. De afhaling gebeurt op onze site van Manhay. 

Voor vakmensen: Voor hoeveelheden van meer dan 250 eenheden maken we alle afmetingen op maat (lengte en diameter). We nodigen u uit een bestekaanvraag in te dienen. We leveren overal in Europa.

Gefreesd/gekalibreerd hout
Lengte diameter behandeling
1,60m 8 zout
1,80m 8 zout
2,10m 12 creosoot
2,20m 12 creosoot
2,20m 14 zout
2,50m 14 zout
3,00m 9 geen
3,50m 9 geen

 

halfrond
Lengte diameter behandeling
2,50m 8 zout
3,00m 8 zout
4,00m 8 zout
3,00m 10 zout
4,00m 10 zout
3,00m 12 creosoot
3,00m 12 zout
3,00m 12 geen
4,00m 12 geen
5,00m 12 geen
6,00m 12 geen